Je bekijkt nu URSA MINI 4.6K & IBC 2016

URSA MINI 4.6K & IBC 2016

 

HET IS ZOVER, MIJN URSA MINI 4.6K IS AANGEKOMEN!

 

Na ongeveer een jaar uitstel kan ik eindelijk m’n lang verwachte camera in mijn handen houden. Over een dramatische opbouw gesproken, tot voor kort stond ik nog 39ste in rij om hem te krijgen, en met zo’n 6 camera’s per maand die binnenkwamen kon het nog wel even duren. Met IBC is er echter versnelling in de zaak gekomen. Alvorens ik zo dadelijk verder uitwijk over IBC wil ik toch al even vermelden dat onderaan deze post je enkele stills kan vinden van de testshots die ik draaide van zodra ik de camera in mijn hebberige handjes kreeg.

IBC 2016

Het was mijn eerste keer op bezoek bij IBC in Amsterdam en was meteen overdonderd door de schaal van het evenement. Mijn gebrek aan ervaring heeft er wel voor gezorgd dat ik de belangrijkste zaal pas het laatste halfuur van de dag had gevonden; dit omdat ik veel te lang bij heel de broadcast afdeling ben blijven hangen, terwijl de interessante booths (Adobe, Blackmagicdesign, Arri, Zeiss, …) helemaal aan de andere kant zaten.

De drie interessantste zaken in mijn mening op de beurs:

1. De Blackmagicdesign booth:

Los van de gigantische booth en de vele hands-on standen waar je volop hun nieuwe camera’s kon testen was vooral hun bereidwilligheid en openheid tot gesprek over de vertragingen met de URSA mini bewonderenswaardig. Van hun producten was ik al langer fan, misschien stof voor een later artikel.

2. De Sigma booth:

Sigma begeeft zich nu ook de markt van de CINE prime lenzen en dat beloofd veel goeds voor de prijs concurrentie. Momenteel moeten ze hun prijzen nog aankondigen, maar als je kijkt naar de prijscategorie die sigma kan bieden op de fotolenzen markt denk ik dat de prijzen best interessant kunnen zijn. Het valt natuurlijk af te wachten hoe de lenzen zich verhouden tot andere merken zoals de Zeiss CP2.primes, Xeen primes, Samyang primes, of de recentere Canon Cine primes.

3. De start-up booths:

Start-ups mogen ook niet ontbreken op IBC en onder andere de vriendelijke mensen van Hedge for Mac (Een handig alternatief voor Shotput Pro of de ingest opties binnen adobe) of de Belgische vertegenwoordigers van Limecraft (Een online platform voor collaboratie en uitwisselen van bestanden en metadata), waren dus ook van de partij. Het leuke aan deze booths is dat de mensen ook tijd hebben om een diepgaand gesprek met je te voeren over hun software en dingen echt in detail kan uitproberen.

(4.) DISNEYLAND FOR TAPE LOVERS

Deze booth kon ik jullie toch niet onthouden, de mensen van Source hadden een kleine bescheiden stand met uiteraard… tape. Tape in alle vormen maten en kleuren, en de man die aanwezig was kon met zo’n levendigheid zijn tape aan de man brengen dat je er half bedekt met tape in alle fluo kleuren terug buiten liep.

Dit was zeer beknopt IBC 2016 voor mij, ik zou nog veel meer kunnen opnoemen maar raad vooral aan van zelf eens naar IBC te gaan in 2017. En als je er op tijd bij bent is de toegang zelfs gratis.

-Laurent

4_1-15-14_1-14-1