Je bekijkt nu UPDATE: December 2019

UPDATE: December 2019

Wat een jaar, december is altijd de periode voor een beetje retrospectie, en 2019 heeft heel wat met zich meegebracht:

Papa brengt de wereld mee

Het absoluut hoogtepunt van dit jaar was de première van Papa brengt de wereld mee, een fijn samen zijn met de cast & crew die zich de afgelopen 3 jaar hebben ingezet om dit verhaal waar te maken. Ik mag me zeer gelukkige prijzen met deze hechte familie die ik niet meer los kan laten.

Als kers op de taart voor het harde werk werden we geselecteerd voor het kortfilm festival Leuven, een fantastisch festival waar we naast andere topfilms mochten schitteren en andere Europese regisseurs konden ontmoeten.

Felix & Feline

Logo of the Flanders Audiovisual Fund

Voor Felix & Feline was 2019 ook een top jaar, naast de VAF scenario steun die we kregen om de afleveringen verder te ontwikkelen hebben we ook veel gesprekken kunnen hebben met verschillende producenten en zenders die in het project geloven.

Verder konden we met een droomteam onze pilot aflevering, de arcade in 1980, draaien die we dan ook aan ons doelpubliek konden tonen met fantastisch enthousiaste reacties tot gevolg.

De Revue

Ook op podcast vlak hebben we enkele mijlpalen gehaald met super fijne gasten en aangename gesprekken. Om alles haalbaar te houden zal er nu telkens één aflevering per maand zijn. Ook voor 2020 staan er nog een resem aan gasten te wachten.

Old Born

Mijn partner in crime, Jordan De Deken’s masterproef kortfilm ‘Old Born’ was de grote uitdaging van het jaar als producent. Een ambitieus verhaal met de nodige logistieke challenges heeft mij menig dagen en nachten in de ban gehouden. Een pracht film die zijn sterktjes haalt uit zijn rust en blikkenspel. Het brengt een coming-of-age verhaal op een gesubliemeerde wijze, waarbij het essentiele elementen van onze huidge samenleving aankaart in een fantasierijke setting. Zulke gewaagde projecten, die toch eerbied hebben voor wat het hart wilt vertellen, moeten in Vlaanderen gesteund worden, in welke vorm dan ook.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, lachende mensen, schoenen, baard en buiten

Studio Vanderstokken

Een andere uitdaging die ik start en zich ook vooral volgend jaar zal afspelen is de start van Studio Vanderstokken. Een studio ruimte van 500m2 met lichtstock, decor opslag, hair & make-up ruimte, atelier en keuken. Niet alleen zal Felix & Feline hier worden gedraaid maar verder wordt het ook een speelruimte voor andere projecten en zal het mogelijk zijn deze te huren. Momenteel zijn we nog volop in opbouw maar tegen januari 2020 zal hij volledige operationeel zijn.

– Laurent

PS, ik mocht dit jaar ook mijn diploma in ontvangst nemen met deze knapperds: